Klasszikus leveske esőnapra



Kedvenc őszi-téli ételeim a krémlevesek, főleg a sütőtök. De valaki elárulhatná már végre a titkot, hogy hogyan lehet balesetek nélkül, belátható időn belül felvágni egy óriási sütőtököt. Hmhm? Ugyan is ma ez a művelet határozottan több időt vett el az életemből, mint maga a főzés, a leves elfogyasztása, ééés fotózása együttvéve. Legközelebb láncfűrésszel próbálkozom. Vagy még többet kell csaturangáznom.

Krémleves

• egy nagy sütőtök,
• 3-4 gerezd fokhagyma egészben,
• kevés hidegensajtolt napraforgó olaj,
• só, bors,
• picit megpirítod, felöntöd vízzel, megfőzöd, turmixolod! Én most falafelt sütöttem hozzá. Sütőben, olaj nélkül. Elég menő lett. De igazából már önmagában elég laktató leveske.

Megjegyzések