Gluténmentes, vegán pizzáscsiga


Mivel imádom a pizzát, de meg a Szafi Free Expressz lisztkeverékből sem lesz az igazi(túlságosan átnedvesedik a tészta a feltétektől és nem sül meg rendesen), gondoltam kipróbálom a csigát. És ez már igazán tökéletes végeredményt adott! 🤗

Hozzávalók:

• 250 g Szafi Free Expressz lisztkeverék,
• só, oregánó, kicsi szódabikarbóna,
• 1 citrom leve(általános tapasztalat, hogy a sós tészták is sokkal jobb állagúak lesznek citromlével, mint almaecettel),
• annyi víz, hogy egészen könnyen keverhető, laza tészta legyen belőle, kb.3dl(vigyázat csalóka, kell egy kis idő, amíg felveszi a folyadékot a liszt, először csak keveset!)
• aztán jöhet a nyújtás, feltétnek pedig szabadon mehet rá, amit csak kívánsz(én most a dm bio paradicsomszószát, és kukoricáját választottam),
• feltekered, kb kétujjnyi szeletekre vágod, kicsit lelapítod és már sülhet is!
🐌

Megjegyzések