Az elmúlt 28 napom + könyvajánló


Többen kérdeztétek a hetekben, hogy mi történik velem, mi ez a változás? Nos, akkor most a beszélgetések után le is írom, mert úgy érzem sokak hasznára válhat. Tavaly szeptember óta kezdődött egy rejtélyes egészségügyi probléma nálam, amit eddigi ajurvédikus ismereteimmel sajnos nem tudtam kezelni. A nyugati orvoslást már nagyon rég elvetettem (tisztelet a kivételnek persze, ismerek szuper orvosokat is). De sajnos az átlag orvos ilyen esetekben mégis csak vaktában lövöldözik és írja fel a recepteket, az amúgy általuk sem tisztázott problémára, amire semmi szükségem, hiszen gyógyszert, ha nem létkérdés, akkor úgy sem veszek be. Tehát valami más módszerre volt szükségem. Meg is kaptam a segítséget egy könyvajánló formájában. Köszi Csilla! 💛 A könyv címe: Gyógyító médium. Röviden a lényege: Anthony William tisztánlátó, gyermekkora óta pontosan látja a körülötte lévő emberek betegségeit. Azt is, hogy mi okozta a betegséget, és elmondja hogyan kezelhető. Egészen egyszerű a recept. Semmi nagy multik által javasolt pirula, semmi több milliós gépekkel mért szűrővizsgálat. Hanem csak és kizárólag tiszta, élő, nyers növényi étkezés minimum 28 napig. Vegán, gluténmentes, cukormentes, olajmentes. Jó, jó, jó. Azt azért halljuk mostanában sokat, hogy ahhoz, hogy jelenleg ezen a bolygón, ebben a testben viszonylag hosszabb időt el tudjunk tölteni nem árt egészségesen étkezni. De mi az egészséges? Nos, jelenleg elég kevés dolog az. Sokan kifogásolják az organikus élelmiszereket manapság, amit meg is értek, hiszen a levegő, a víz, a föld mára már annyira szennyezetté vált, hogy lehetetlen teljesen tisztán étkezni, létezni. Az egyéb környezeti hatásokról pedig ne is beszéljunk! Pl. atomkatasztrófák, röntgensugárzás, elektroszmog, stb. De én hiszek benne, hogy ha az étel amit megeszek csak feleannyi permetet kapott, mint egy átlag növény, akkor az már sokkal jobb arány. Tehát nem azért választom a bio élelmiszert, mert elhiszem, hogy az 100%-osan tiszta, hanem azért, mert megpróbálom a kisebbik rosszat választani. Aztán persze elképesztően dühítő, hogy ebből mekkora üzletet csinálnak: mom parki biopiacon három darab paradicsom a nyár közepén 900 Ft. Irreális. Nem gondolom járható és főként normális, követendő útnak. De szerencsére már több olyan online tér van, ahol közvetlenül elérhetők a vidéki termelők és pl.egy hétre elegendő zöldség-gyümölcs kosarakat állítanak össze, egész reális áron. Nekem szerencsém van, mert Anya kertje tavasztól őszig ellát élelemmel, így viszonylag kevés dolgot szükséges boltban, piacon vennem.
Tehát...tiszta, nyers, élő növényi étkezés. Ez miért jó? Egyszerűen azért, mert leveszi a szervezetről azt az óriási terhet, amit a nehezen emészthető ételek súlya nyom rá. Tehát, ha ez alól felszabadítom a testem, akkor el tud kezdeni önállóan, magától gyógyulni és nagyobb erővel tudja, arra fordítani a figyelmét, ahol a probléma van. De mi a probléma? Anthony William ebben a könyvben az Epstein-barr vírust jelöli meg, mint a legtöbb, ma az orvostudomány által megfelelően kezelni nem tudó, rejtélyes betegség forrását. Pl. pajzsmirigy problémák, szklerózis multiplex, migrénes fejfájás, krónikus fáradtság, mellékvese kimerültség, stb. Keveset tudnak róla jelenleg. 1964-ben fedezték fel a vírust, azonban már néhány évtizeddel korábban is jelen volt. Jelenleg két stádiumát ismeri(el) az orvostudomány. A mononukleózisig mérhető számukra a jelenség. Erről már hallottunk, ismerjük. Nyirokcsomó-duzzanat, magas láz, májmegnagyobbodás. De van még két fázisa a rombolásnak, ha bekerül a vírus a szerverzetbe. A harmadik, és aztán a negyedik stádiumban elkezd toxikus hulladékot, azaz vírusmellékterméket termelni, amely folyamatok aztán gyengítik az immunrendszert, és az idegrendszert is. "Az Epstein-barr vírus végső célja, hogy a pajzsmirigyedet elhagyva gyulladást okozzon a központi idegrendszeredben." (A. W.) Hát, ez nem hangzik túl jól. Többször leírja, hogy: "az immunrendszered nem támad téged - egy vírus azonban igen." És pont ez az, ami engem igazán megfogott Anthony William hozzáállásában. Hogy nincs semmi felesleges spirituális blabla. A durva fizikai testről beszél, nem pedig arról, hogy "bevonzottad a betegséged, dolgod van vele, tanulnod kell belőle, stb." Sok guru nem beszél, vagy teljesen el is utasítja az anyagi világot, pedig abba születtünk bele. Megfogható testtel rendelkezünk, a megfogható ételek tartanak életben, ha aludni szeretnék, akkor szükségem van egy ágy vagy a föld megtartó erejére, a munkánkért kapunk fizetést, stb. Tehát egy betegség esetén is első körben az anyagi világ szintjén érdemes kezelni a helyzetet. De természetes ír a lélekről is, meditációkról is. Azonban ő itt sem a lótuszülésben végrehajtott csendes meditációról ír. Legfontosabb meditációnak ugyan is a fáramászást, a gyümölcsszedést  javasolja. Természetes mozgásminták visszaállítása megint. Ugye-ugye?! A kedvenc fejezetem pedig a "Kinek dolgozol?" Neked mi a válaszod? A főnöködnek, magadnak, hogy eltartsd a családod? Anthony William válasza: "Istennek dolgozom." A leghelyesebb válasz.
Visszatérve a tapasztalataimra, természetesen egy több hónapos vagy éves egészségügyi problémát nem lehet megoldani 28 nap alatt, vagy nem feltétlenül. Az anyagi test ettől lassabban regenerálódik. De el lehet indítani egy olyan folyamatot, ami által egészen határozottan megérezhető egy nagyon erőteljes változás. 9 éve vegetáriánus vagyok, és 3 éve amennyire csak lehet kerülöm a glutént és a tejtermékeket is, azonban az elmúlt 28 nap még is teljesen újszerű élmény volt. Annak ellenére is, hogy nem tudtam 100%-osan nyers lenni. Le van írva egy könnyített változat is, én 8. nap után azt követtem, mert a reggeli ashtangázásom közben állandóan szédültem, annak ellenére, hogy éhes egyáltalán nem voltam. Így 8.napon sütöttem egy kis édesburit, de továbbra is minden más nyers maradt és másnapra már nem is szédültem. Tehát ezzel érdemes számolni, hogy ha erőteljessebben mozogsz napi szinten, akkor azt megakaszthatja. Bár ez persze csak saját tapasztalat. Másnál nem törvényszerű. Illetve cukormentes, nyers, vegán sütiket is eszem, amiben van kókuszolaj, de erről még nem tudtam lemondani. Szóval annak ellenére, hogy tényleg nem tudtam 100%-osan nyers lenni, még így is óriási a változás. Egyszerre érzem magam erősnek és könnyűnek. A gyakorlásomban szárnyalok, a légzésem soha nem volt még ilyen mély, és természetesen szuperül érzem magam minden szinten. És ez még csak a kezdet, mert ha már most ennyi a pozitív tapasztalat, akkor ki akarná mind ezt abbahagyni? Ha mérlegre teszem ezt a sok-sok egyértelmű eredményt, javulást az állapotomban és azt, hogy mondjuk mennyire jó lenne megenni egy pogácsát, akkor természetesen az előbbi választás nyer. Innen nézve pedig már nem is olyan nehéz a döntés. 

Megjegyzések